El Morlaco

Jag fick en fråga från min fd lärare i bikramyoga om jag kände till något ställe där hennes två vinthundar kan springa om hon får för sig att flytta hit.

Jag mailade byggarbrodern Miguel och han svarade “I strongly recommend El Morlaco” dit alla tar sina hundar inklusive hans pappa. Jag konsulterade därefter min kompis Google Maps och såg att det bara var en timmas promenad och att jag enkelt skulle kunna ta direktbuss hem om jag tyckte det kändes jobbigt att gå även tillbaka. Busskortet glömde jag, men det var bara 7.063 steg till platsen som syns i filmen. Dit gick jag en väg upp från havet för att jag inte gått den vägen innan (Paseo del Parque / Paseo Reding / Paseo de Sancha / Av del Pintor Joaquín Sorolla). Tillbaka tog jag “vattenvägen” för att få variation.

Vägen upp till utsiktspunkten såg ut så här.

Belöningen var den här utsikten. Kombinationen av havets och himlens blå färger och grönt till det … Alltså!!! I like! Missa heller inte filmen längre ner på sidan.

Där jag rörde mig fanns det två inhägnade områden för hundar. Ett för dem under 10 kg och ett för dem över 10 kg. Böterna är dryga om man blir påkommen med att inte plocka upp efter sin hund. 750 Euro stod det på en skylt på väg in genom grindarna till området.

Här är jag på väg ner för backen igen. Men är det dags att vandra hemåt igen? Nej, det tycker jag INTE!
Sväng istället vänster när du kommer ner till stora vägen. Då kommer du till Pedregalejo och här kan det vara lämpligt att äta lunch kanske?

Alldeles i början av Pedregalejo ligger den kända restaurangen El Balneario de los Baños del Carmen. Den har varit med sedan den 16 juli 1918 och är därmed lite av en institution i området. Passar inte den här restaurangen kan du fortsätta lite längre in i Pedregalejo och ta dig ner till vattnet. Utmed strandpromenaden ligger den ena restaurangen efter den andra och de flesta grillar maten de serverar i båtar på stranden och det doftar mer än förföriskt från kolet.

Är du fortfarande inte övertygad? Läs min text Älskar du kolgrillat? Då är vi två! från slutet av december 2019 så behöver du inte tveka längre.

Jag gick in i parken via Camino de la Desviación, men man kan även gå Calle Rocio och in via en mindre grind där vägstumpen till höger tar slut.

Som du ser på kartan är det inte långt till Pedregalejo – du kommer inte att ånga dig – där är väldigt trevligt!

Text och bild: 2021-07-19