Jardin Botánico

Till botaniska trädgården kan man gå. 10.000 steg norrut. 27 grader. Det var värt promenaden – jag tog dock bussen hem. En sträcka på tio minuter.

Kolla kaktusarna på bilderna nedan! Coola! Kaktusar har alltid fascinerat mig. Näckrosorna gick heller inte av för hackor. De enfärgade rosa och gula ser nästan inte verkliga ut.

Kupolen är flitigt fotograferad och det var egentligen för att se utsikten från den som jag gick hit. Hela Málaga framför fötterna har man. Det var värt de tio tusen stegen för att få stå där och titta.

Området, som väl innehåller alla nyanser av grönt, är stort och man kan nästan förvilla bort sig bland alla gångar. Det finns en souvenirbutik alldeles bakom entrén samt ett fik som även har lättare måltider för den som är sugen på något att äta. Har du matsäck med dig finns åtminstone två picknickområden. Inträdet kostar 5,20 Euro.

Vill man åka hela vägen måste man välja antingen egen bil, taxi eller turistbussen Hop-on Hop-off. Lokalbussen (nummer 2) stannar tio minuters promenad söder om entrén.

Text och bild: 2021-07-14