Parador Málaga Golf

Golf. Den spanska solkusten är en golfarens paradis, men man bör ha bil för att utan större kraftansträngning ta sig till de olika banorna. Utgår man från Málaga och inte har bil är det egentligen bara en 18-hålsbana man kan spela och den ligger vid flygplatsen. Parador Málaga Golf.

Hit tar man sig däremot enkelt. Lokalbussen nr 5 stannar utanför driving rangen (hållplats Ctra Campo De Golf-Parador De Turismo) och sedan har man några hundra meter att gå till klubbhuset. Lokaltåget, Cercanías, stannar vid köpcentrat Plaza Mayor och därifrån går man över parkeringen, passerar avfart och påfart till en större väg (MA-20) via övergångsställen och sedan är man framme vid driving rangen.

Bussen tar 25 minuter och tåget 15. Jag föredrar tåget även om man får gå lite längre, men för en golfare är inte några extra steg ett större problem. Mer än om man ska bege sig ut i “waste areas” och leta efter sin snedträffade boll när man haft hur mycket grönt som helst att landa den på … Då känns vartenda steg otroligt onödigt!!

Greenfee till reducerat pris kan man boka och betala på TeeTimesBooking. Priserna varierar beroende på hur dags du vill spela, men när termometern närmar sig 30 grader väljer man nog hellre att betala lite mer och gå ut på morgonen än att vänta till efter kl 13 och spara 150 kronor.

Noterbart! När man spelar banan vintertid och kommer till elfte hålet, som är ett korthål, ska man lyfta blicken lite och titta rakt österut. Långt bort i fjärran ser man snöklädda Sierra Nevada och kontrasterna mot den behagliga värmen nere vid Medelhavet gör då att man kan känna att det är rätt gott att vara människa. Ändå. Även om man lämnat hål 10 med noll poäng.

Text och bild: 2021-07-15